Τα do’s και τα dont’s όταν πακετάρεις για το 3ήμερο

Δεν ξέρω για σας, εγώ κάθε Δεκέμβριο φροντίζω να τσεκάρω τα τριήμερα της επόμενης χρονιάς, όχι γιατί είμαι κανένα freak που λατρεύει τον προγραμματισμό (είμαι) αλλά γιατί νιώθω κάπως πιο προετοιμασμένη για την καινούρια χρονιά που έρχεται. Ναι, οκ ποιον κοροϊδεύω θέλω απλά να τακτοποιήσω τις άδειές μου ώστε να μπορέσω να οργανώσω τις αποδράσεις μου.

Αυτό που όμως δεν μπορώ να οργανώσω (σχεδόν ποτέ) σωστά είναι η βαλίτσα, γιατί για κάποιο λόγο καταλήγω πάντα να κουβαλάω πράγματα που δεν θα φορέσω ΠΟΤΕ. Για αυτό και μετά από μια σύντομη έρευνα στο internet κατέληξα σε μερικά χρήσιμα do's και dont's.

Do's

  1. Βάλε στο κρεβάτι τα ρούχα που σκέφτεσαι να πάρεις μαζί σου και οργάνωσέ τα σε looks, έτσι θα μπορέσεις να υπολογίσεις ακριβώς τι θα φορέσεις αλλά και να κάνεις συνδυασμούς που θα σου γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο όταν είσαι στις διακοπές σου.
  2. Αν δεν θέλεις να δεις την τονωτική σου λοσιόν πάνω στο φόρεμα που σκεφτόσουν να φορέσεις το βράδυ τοποθέτησε τα καλλυντικά σε υγρή μορφή σε πλαστική σακούλα.
  3. Γλίτωσε χώρο στη βαλίτσα φορώντας τα πιο χοντρά ρούχα- παλτό, μπουφάν όταν ταξιδεύεις.

Dont's

  1. Μην αφήσεις το πακετάρισμα για τελευταία στιγμή γιατί θα καταλήξεις με τα πιο λάθος ρούχα στη βαλίτσα #beentheredonethat
  2. Μην πάρεις μαζί σου ρούχα που δεν θυμάσαι πότε φόρεσες τελευταία φορά. Για να μην τα έχεις βάλει τόσο καιρό δεν πρόκειται να το κάνεις τώρα.
  3. Μην πάρεις μαζί σου 3 διαφορετικές φούστες/ φορέματα. Προτίμησε να έχεις έχεις μαζί σου διαφορετικά tops που πιάνουν και λιγότερο χώρο.

Τι πρέπει όμως να έχεις πάντα μαζί σου; Έχουμε και λέμε:

Το statement κολιέ28kolie

Το statement κολιέ μπορεί να απογειώσει τις εμφανίσεις σου για αυτό πρέπει να έχεις μαζί σου σίγουρα ένα. Στο jamjarstore Buho Crafts & Jewels θα βρεις το ξύλινο σταθερό ethnic κολιέ με μπρούτζινη αλυσίδα στα 26 ευρώ.

Το τσόκερ

28tsoker

Για τις πιο casual εμφανίσεις αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα τσόκερ, όπως το σουέντ τσόκερ με μεταλλικό ασημί κρίκο- κάρμα που θα βρεις στο στο jamjarstore Handi by Mina στα 12,50 ευρώ.

Το διακριτικό βραχιόλι

28braxioli

Αν δεν είσαι φαν των κολιέ μπορείς να έχεις μαζί σου βραχιόλια που συνδυάζονται πολύ πιο εύκολα με όλα τα looks. Στο  jamjarstore Unique Art θα βρεις βραχιόλι με μπορντό κορδόνια, αντικέ φύλλο και μικρές μπρονζέ χάντρες στα 18 ευρώ.

Τα χρυσά σκουλαρίκια

28skoularikia

Τα χρυστά σκουλαρίκια μεταμορφώνουν αμέσως ένα outfit για αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι. Στο jamjarstore Artistic Shop θα βρεις τα σκουλαρίκια ’Έκλειψη ηλίου’' από επιχρυσωμένο μπρούτζο με επίχρυσα κουμπώματα στα 41 ευρώ.

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι

28ring

Το φανταστικό με τα δαχτυλίδια είναι ότι δεν πιάνουν καθόλου χώρο για αυτό πρέπει να έχεις μαζί σου όσα θέλεις. Στο jamjarstore Ιωάννα Χ. θα βρεις υπέροχα σχέδια όπως αυτό το χειροποίητο δαχτυλίδι με τη μέθοδο επαργύρωσης δαντέλας στα 22 ευρώ.

Τα γυαλιά

28gialia

Τα γυαλιά δεν λείπουν από καμία τσάντα, στο jamjar θα βρεις σχέδια και τα συγκεκριμένο ιδιαίτερο σχέδιο θα το βρεις στο jamjarstore Handame and Love στα 125 ευρώ.

Το σκουφάκι

28skoufaki

Ο καιρός *θεωρητικά* είναι φθινοπωρινός και ένα σκουφάκι είναι απαραίτητο- άσε που θα σε σώσει τις μέρες που δεν στρώνουν τα μαλλιά. Στο  jamjarstore Plexida Knitwear θα βρεις σκουφιά σε 30 (!) διαφορετικά χρώματα στα 32 ευρώ.

Το turban

28turban

Ανάδειξε το απλό μαύρο φόρεμά σου με ένα headband, όπως το μωβ βελούδινο που θα βρεις στο jamjarstore Meyeia στα 15 ευρώ.

Το κασκόλ

28kaskol

Διακοπές σε ορεινό χωριό χωρίς κασκόλ γίνεται; Δεν γίνεται. Διάλεξε να πάρεις μαζί σου το πιο αφράτο και χουχουλιάρικο κασκόλ όπως το The Wrapper που θα βρεις στο jamjarstore Life in Athens στα 45 ευρώ.

Η άνετη τσάντα

28anetitsanta

Μια τσάντα πλάτης είναι πάντα χρήσιμη, στο jamjarstore Ha! Bags θα βρεις το ιδανικό backpack από καμιλό μάλλινο ύφασμα και μαύρη δερματίνη στα 24 ευρώ.

Η ιδιαίτερη τσάντα

28tsanta

Βέβαια μια πιο ιδιαίτερη τσάντα είναι εξίσου χρήσιμη γιατί μπορεί να δώσει άλλο αέρα στις εμφανίσεις σου. Στο jamjar θα βρεις πολλά διαφορετικά σχέδια όπως το στρογγυλό τσαντάκι με λουρί από το jamjarstore Amor Amor στα 44 ευρώ αλλά και τον εντυπωσιακό κόκκινο φάκελο από κόκκινο βινύλιο και λάστιχο από το jamjarstore Denou στα 42 ευρώ.

28tsanta

Η ζακέτα

28fousta

Μια μακρυά ζακάρ ζακέτα είναι πάντα χρήσιμη γιατί μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με τζιν αλλά και με φούστα. Στο  jamjarstore bloomarie  θα βρεις ζακέτα με ανάγλυφο σχέδιο και τρέσσα από φουντάκια στο μπροστινό μέρος στα 60 ευρώ,

Το φούτερ

28fouter

Για να μην κλέψεις το hoodie του φίλου σου φρόντισε να πάρεις μαζί σου ένα κλασσικό γκρι που συνδυάζεται τέλεια με τζιν και λευκά sneakers. Στο jamjarstore Wearable θα βρεις το ιδανικό γκρι στα 46 ευρώ.

Η oversized πουκαμίσα

28poykamisa

Για εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις προτίμησε statement ρούχα, όπως μια oversized πουκαμίσα από το jamjarstore Frei Tag, που θα τη βρεις στα τα 80 ευρώ.

Η τούλινη φούστα

28fousta

Αν ξέρεις ότι η εξόρμησή σας θα έχει και βραδινή έξοδο φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα εντυπωσιακό κομμάτι, όπως μια τούλινη φούστα. Στο jamjarstore Tinky θα βρεις την ιδανική τούλινη φούστα στα 51, 50 ευρώ.

Οι μπαλαρίνες

28mpalarines

Τα άνετα παπούτσια ΠΡΕΠΕΙ να είναι στη βαλίτσα σου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δνε πρέπει να είναι και cute. Διάλεξε μπαλαρίνες, όπως αυτές που θα βρεις στο jamjarstore Aelia στα 75 ευρώ σε πέροχο πορτοκάλι χρώμα για να πετύχεις το απόλυτο φθινοπωρινό look.