Γιατί ο κόσμος είναι λίγο καλύτερος το Μάιο;

sunniesΤο είπα πρόσφατα σε δύο φίλους μου, όταν έρχεται ξανά ο ήλιος "γεμίζει η καρδιά μου χαρά και ευτυχία". Και όσο λυρικόρομαντικόγλυκούλικο ακούγεται αυτό, εγώ πραγματικά το νιώθω.
Είναι λίγο καλύτερος ο κόσμος το Μάιο και αν κάτι μας ψεκάζουν αυτό είναι σίγουρα χαρά. Χαρά που δε μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς τα γυαλιά ηλίου σου, χαρά που αρχίζεις να προτιμάς τα χρωματιστά σου ρούχα, χαρά που δε χρειάζεται πια να κουβαλάς μπουφάν, παλτό, ομπρέλες και όλη σου την προίκα για να βγεις. Χαρά που είσαι όλη μέρα εκτός σπιτιού με την ίδια τσάντα και ξέρεις κάτι, δεν πειράζει! Γιατί τα χωράει όλα και δε σε νοιάζει και τίποτα.

stripes(1)Χαρά γιατί δειλά δειλά αρχίζουν τα σχέδια για διακοπές και οι παρέες συντονίζονται και πετάνε ιδέες για κληρώσεις περί τα "Τρία Άλφα - Ανάφη-Αμοργό ή Αστυπάλαια" και δε μπορείς να διαλέξεις αλλά χαίρεσαι γιατί όπου και αν πας θα μυρίζει αλάτι και άμμο και εκείνο το αντηλιακό το αγαπημένο!
Χαρά γιατί ξέρεις κάτι και η δουλειά δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα πάνω σου όπως τους προηγούμενους μήνες - και ήταν και βαρύς ο χειμώνας #natalemekauta. Χαρά γιατί είναι που μπαίνει και αυτός ο μεγάλος ήλιος από το παράθυρα και είναι σαν να δίνει δημιουργική ενέργεια στο μυαλό σου. Ναι ναι, αυτό που νιώθεις πως φωτίζονται τα χέρια σου με κάποιο τρόπο και έχεις όρεξη να φτιάξεις τα πιο παράξενα πράγματα και να κατακτήσεις λίγο το Σύμπαν γιατί τώρα σκέφτεσαι όλα αυτά που δεν έχει σκεφτεί κανείς πριν. Γιατί έρχεται το καλοκαίρι. Γιατί είναι εδώ ό ήλιος και γιατί είσαι χαρούμενος.
Και για να μην το ξεχνάμε και είμαστε και αχάριστοι, είναι και εκείνη η χαρά που ξεκινάς πια τη μέρα σου με κρύο καφέ και τον απολαμβάνεις τόσο πολύ και ας σου λείπει η θέα-θάλασσα! Η φωτογραφία στο desktop με slideshow από τις Κυκλάδες και τις αγαπημένες σου γωνιές, βοηθάει λίγο! #YouDoThat.

cycladesΚαι ύστερα έρχονται εκείνες οι βόλτες το απόγευμα που νιώθεις πως μπορείς να φτάσεις παντού με τις εσπαντρίγιες που έφτιαξες ολομόναχη και ας έχεις πάει απλά για ένα περίπατο γύρω γύρω στην Πλάκα. Δεν έχει σημασία. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Μερικές φορές άλλωστε αρκεί η προσμονή για κάτι για να είσαι χαρούμενος.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόση χαρά σου φέρνει ένα παγωτό; Και εκεί λοιπόν κάνεις reset το παγωτόμετρο για φέτος και μετράς ξανά τα παγωτά σου ένα ένα μέχρι να αρχίσεις να μετράς και τα μπάνια και να ξεχάσεις και πόσα παγωτά έφαγες και να σου μένει ένα ανεξήγητο χαμόγελο από εδώ μέχρι τη στρατόσφαιρα γιατί όντως, η καρδιά σου γεμίζει χαρά και ευτυχία, από εκείνα τα μικρά τα όμορφα τα λαχταριστά, που ζεις μέχρι να είναι εδώ για τα καλά το καλοκαίρι.

icecream(2)