Έξυπνες συμβουλές για να διατηρήσεις τα ασημένια σου κοσμήματα σαν καινούργια

χειροποίητο_ασημένιο_κρεμαστόhttp://www.jamjar.gr/product/300/dance-child

Όλα τα χειροποίητα κοσμήματα που είναι κυρίως από ασήμι 925 ή επιχρυσωμένα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Το ασήμι είναι ένα μέταλλο που θα μαυρίσει και θα χάσει την λάμψη του με την πάροδο του χρόνου. Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία που, όμως, δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου!
Συγκεντρώσαμε για σένα έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου ασημένια κοσμήματα σαν καινούργια. Διάβασε, λοιπόν, με προσοχή και κράτα σημειώσεις:
1. Απόφυγε την επαφή των κοσμημάτων με οποιοδήποτε ισχυρό απορρυπαντικό, καθώς και οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ, όπως τα αρώματα.
2. Όταν δεν τα φοράς, θα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος. Μην τα παραμελήσεις αφήνοντας τα εκτεθειμένα, καθώς μπορεί κάλλιστα να γδαρθούν ή να καταστραφούν. Μικρά πουγκάκια ή μικρά κουτιά είναι ένας ιδανικός τρόπος για να τα κρατήσεις ασφαλή.

φροντίδα_κοσμήματος1

3. Τοποθέτησε το κόσμημά σου σε μια κανάτα με ζεστό νερό, προσθέτοντας μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Χρησιμοποίησε μια μαλακή παλιά οδοντόβουρτσα και πλύνε απαλά τα κομμάτια σου, ξέπλυνε με νερό της βρύσης και στη συνέχεια στέγνωσε πολύ καλά με ένα μαλακό πανί.

4. Βούρτσισε τα κοσμήματά σου με μαγειρική σόδα, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Αυτή είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για τον καθαρισμό των αγαπημένων σου ασημένιων κομματιών.

μαγειρική_σοδά_κοσμήματα

5.  Χρησιμοποίησε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ.
α) Κάλυψε τον πυθμένα και τα πλευρικά τοιχώματα του ένα μπολ με αλουμινόχαρτο.
β) Στη συνέχεια, ανακάτεψε μέσα στο μπολ το εξής διάλυμα:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Βεβαιώσου ότι το νερό είναι ζεστό και το αλάτι δεν είναι ιωδιούχο αλάτι των τροφίμων (κατάλληλο για αυτή την χρήση είναι το χοντρό αλάτι).
γ) Στη συνέχεια, πρόσθεσε το κόσμημα (το οποίο πρέπει να αγγίξει το κατώτατο σημείο του μπολ που είναι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο).

φροντίδα_κοσμήματος2

Μετά από λίγα λεπτά το κόσμημα σου είναι πάλι σαν καινούργιο.
6. Μπορείς, επίσης, να βρεις σχεδόν σε κάθε κατάστημα κοντά σου διαλύματα καθαρισμού και κρέμες που κάνουν θαύματα. Απλά φρόντισε να ακολουθήσεις τις οδηγίες προσεκτικά .

καρφίτσα_ασημένιαhttp://www.jamjar.gr/product/316/gi

Είμαι βέβαιη ότι αν ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα ασημένια χειροποίητα κοσμήματά σου για μια ζωή!