6 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει φανταστικά

4diy

Ενα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά της άνοιξης- εκτός από τα πρώτα κοκτέιλ, τις βεραντάδες με παγωμένες γρανίτες και τα αέρινα φορέματα, είναι οι δροσερές και φρέσκιες μυρωδιές των λουλουδιών.

florals

(Καλά συγγνώμη Μιράντα μου, αλλά τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα).

Για να κάνεις το σπίτι σου όμως να μυρίζει έτσι υπέροχα σε καθημερινή βάση χρειάζεται είτε να αγοράζεις φρέσκα λουλούδια τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ή να συντηρείς ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι σου. Σε κάθε περίπτωση όμως τα έξοδα είναι αρκετά για αυτό και εμείς σου βρήκαμε τον πιο φθηνό (και εύκολο) τρόπο να φτιάξεις φυσικά αρωματικά για το σπίτι σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις μερικά υλικά που ενδεχομένως έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Λεμόνια/ πορτοκάλια
  • Στικ κανέλας
  • Μαγειρική σόδα
  • Αποξηραμένη λεβάντα
  • Βανίλια
  • Βάζα
  • Πουγκάκια

#1 Αρωματικό

1diy

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο από μαρμελάδα ανακατεύεις φέτες πορτοκαλιού, 2 στικ κανέλας και 1 κ. γ γαρίφαλο. Τοποθετείς το βάζο σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και σιγοβράζεις το αρωματικό μέχρι να αλλάξει χρώμα και να βγάζει ατμούς. Το βγάζεις και το τοποθετείς στο σημείο που θέλεις να μυρίσει ωραία. Μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο και να το ζεστάνεις όποτε το χρειάζεσαι.

Εναλλακτικά μπορείς να ανακατέψεις φέτες λεμονιού με δεντρολίβανο (ή δυόσμο αν δεν σου αρέσει η μυρωδιά του και αν θέλεις όλα να μυρίζουν μοχίτο- hell yeah) και βανίλια.

2diy

Το μείγμα αυτό μπορείς να το βάλεις ακόμα και σε μια γυάλα ή ένα γυάλινο κουτί, όπως αυτό που θα βρεις στο jamjarοκατάστημα Quorin, 25,00.

jj choice1

#2 Αρωματικό

Θυμάσαι όλα αυτά τα πουγκάκια από τις βαφτίσεις και τους γάμους που κρατάει η μαμά σου; Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις! Αγόρασε αποξηραμένη λεβάντα (θα βρεις σε λαϊκή με 1,5- 2 ευρώ) και μοίρασέ την σε μικρά πουγκάκια τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στα συρτάρια/ ντουλάπες με τα ρούχα σου.

*Μπορείς επίσης να το κρεμάσεις μπροστά στον ανεμιστήρα για σούπερ- έξτρα μυρωδιά.

3diy

#3 Αρωματικό

Σε ένα βάζο ρίχνεις 5- 6 κ.σ μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σου και το ανακατεύεις καλά. Το καλύπτεις με ένα λεπτό χαρτί, στο οποίο κάνεις τρύπες και το αφήνεις στο χώρο που θέλεις να μυρίζει ωραία. Το ανακινείς για να το φρεσκάρεις.

5diy

Μπορείς βέβαια να βάλεις το μείγμα και σε ένα βάζο με ευφάνταστο καπάκι, όπως αυτό που θα βρεις στο jamjarοκαάστημα A F Creations, 15,00 το οποίο μπορείς να το αφήνεις ανοιχτό όποτε θέλεις να μοσχομυρίσει το σπίτι σου.

jj choice

Έξτρα τιπς για να μυρίζει φρεσκάδα το σπίτι.

  1. Βάλε βανίλια στα τασάκια για να μην μυρίζει το τσιγάρο.
  2. Για να μυρίζει ωραία το σπίτι όταν το σκουπίζεις άδειασε μια αμπούλα βανίλια στη σακούλα του κάδου, έτσι κάθε φορά που θα σκουπίζεις θα μυρίζουν όλα σαν φρεσκοψημένο κέηκ- τέλεια δηλαδή.
  3. Διώξε τις άσχημες μυρωδιές του κάδου απορριμάτων ρίχνοντας λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο- πριν βάλεις την σακούλα σκουπιδιών.