DIY: Φτιάξε εύκολα και γρήγορα το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι σου σε σχήμα μονογράμματος για την εξώπορτά σου!

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιες μέρες που μας βγάζουν από τη γρήγορη και απαιτητική καθημερινότητα για να μας γυρίσουν στην ξενοιασιά των παιδικών μας χρόνων. Η Πρωτομαγιά φτάνει και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος κόσμου ετοιμάζεται να ξεχυθεί στις εξοχές και τα πάρκα για "να πιάσει τον Μάη" και να φτιάξει το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι που θα κρεμάσει στην πόρτα για να του φέρει τύχη, όπως λέει η παράδοση! Το στεφάνι του Μάη, απόλυτα συνδεδεμένο με χρωματιστές εικόνες και εξορμήσεις στην εξοχή, φτιάχνεται με πολύχρωμα λουλούδια και παραμένει κρεμασμένο μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού - στη γιορτή του Άη Γιάννη του Κλείδωνα, οπότε και είθισται να το πετούν στη φωτιά.

Φέτος, λοιπόν κι εμείς, αποφασίσαμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας ένα εναλλακτικό Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για το jamjar και να μοιραστούμε μαζί σου την εμπειρία μας. Αν κι εσύ παραδοσιακά αγοράζεις έτοιμο το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι σου, και αυτή τη φορά θέλεις να πρωτοτυπήσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα επιλέγοντας μεταξύ του κλασσικού στρογγυλού σχήματος ή όποιου γράμματος διαλέξεις !

Θα χρειαστείς:

  • ένα ψαλίδι
  • ένα κοπίδι
  • φελιζόλ πάχους 5 εκατοστών
  • λουλούδια (όσο μεγαλύτερη ποικιλία, τόσο καλύτερα)

Αρχικά, μπορείς να βρεις φελιζόλ σε κάποιο κατάστημα με είδη συσκευασιών. Εάν θέλεις να κάνεις ένα πρωτότυπο σχήμα, χρησιμοποίησε το κοπίδι και δώσε στο φελιζόλ το σχήμα που θέλεις. Εμείς διαλέξαμε το J για όλους τους προφανείς λόγους. 🙂

Αφού ετοιμάσεις τη βάση του στεφανιού σου, και αφού γεμίσεις όλο το σπίτι με μικρά φελιζολάκια που θα εξαπλωθούν κυριολεκτικά παντού, ήρθε η ώρα να κόψεις τα κλωνάρια από τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσεις. Εμείς διαλέξαμε αμάραντο, ορτανσίες και ανεμώνες.

And now... The fun part! Ποιος θα πρωτοπρολάβει να βάλει το λουλούδι του στο στεφάνι;!

Εάν τα χέρια σου βγουν ζωντανά από αυτή τη μάχη, τότε θα έχεις την ευτυχία να δεις το στεφάνι σου κρεμασμένο στην πόρτα ή στο μπαλκόνι σου!

Όλο υπερηφάνεια παρουσιάζουμε, λοιπόν, το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι του jamjar!

Aπό εμάς...

Καλή Πρωτομαγιά!

 

Special thanks στη Βάσια Μαυρίδη για την ξεχωριστή συνεργασία!