Μάθε γιατί τo αγαπημένο σου Lifelikes είναι κάτι σαν την τραμπάλα που κάναμε μικροί…

12193367_10206750042483348_2116371274649688823_n

Το Lifelikes πιθανόν το ξέρεις ήδη, είτε από την ηλεκτρονική του θορυβώδη παρουσία (γιατί ναι! αυτά τα παιδιά κάνουν χαμό!), είτε γιατί επισκέφθηκες μία έκθεση ή bazaar που συμμετείχαν και δεν μπορεί... αποκλείεται να μη σου τράβηξαν την προσοχή από την εμπνευσμένη παρουσίασή τους που το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ξεχωρίζει!

Αν και ελάχιστα χρόνια στο χώρο, το Lifelikes έχει αλματώδη πορεία! Πίσω από αυτό το brand - φαινόμενο, βρίσκονται τα αδέρφια Αναστασία, Άννα και Παναγιώτης Γλαντζής, αλλά και μια μικρή αλλά πολύ ταλαντούχα δημιουργική ομάδα που, όπως μας είπαν οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι ο λόγος της τόσο σύντομης ανοδικής τους πορείας.

Η Αναστασία (δεξιά στη φωτογραφία) και βασικός δημιουργός των Lifelikes με μότο "Live your LIFE LIKE a princess" στα 16 της έφτιαξε το πρώτο της κόσμημα, απλά γιατί έτσι το είχε φανταστεί μαζί με την αδερφή της Άννα (αριστερά) .... και από τότε, κάθε δημιουργία τους είναι εμπνευσμένη από όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που τους αρέσουν στη ζωή.

LOGOΤο λογότυπό τους, βασισμένο σε γεωμετρικές φόρμες, συνδέει τα ονόματα των τριών εμπνευστών με  3 σύμβολα: το σύμβολο του αέρα, το σύμβολο της γης και το σύμβολο της ισορροπίας.

main.01_31_20_14.Still0021_CUT

Μιλήστε μας λίγο για τη συνεργασία σας. Τι ρόλο έχει ο καθένας; Οι περιπτώσεις ταύτισης απόψεων υπερτερούν των συγκρούσεων ή το ανάποδο; Θα λέγατε πως έχετε αλληλοσυμπληρούμενα ταλέντα και δεξιότητες και ποια είναι αυτά;

Το Lifelikes είναι κάτι σαν την τραμπάλα που κάναμε μικροί… Ισορροπεί τις διαφορετικές ιδέες, απόψεις, τεχνικές, φιλοσοφίες και κουλτούρες όλων μας πάνω σε μια ενιαία αισθητική.

 

Η έμπνευση για τα επόμενα σχέδια από πού αντλείται; Σας οδηγούν και οι προτιμήσεις/σχόλια των πελατών σας ή πρόκειται για μια διαδικασία καθαρά δική σας

Η έμπνευση για τη δημιουργία των σχεδίων της νέας συλλογής αντλείται από το ελληνικό καλοκαίρι, με επιρροές από την τέχνη του Origami. Οι γραμμές και τα σχήματα που προκύπτουν από την τεχνική του διπλώματος του χαρτιού αποτυπώνονται σε μπρούτζο και ασήμι. Το χρυσό του ήλιου, το ροζ-χρυσό της άμμου, το βαθύ μπλε της θάλασσας, το άσπρο των σπιτιών, το γκρι των βράχων, αποτελούν τη χρωματική παλέτα. Κάθε Lifelikes Charm είναι μια ανάμνηση, μια εικόνα από το ελληνικό καλοκαίρι αποτυωμένη σε ένα minimal κόσμημα.

20151210190959_baa0726c

Πόσο σημασία έχουν για εσάς οι «ιστορίες» που διηγούνται οι μοναδικές σας handmade δημιουργίες; Ποιες είναι αυτές; Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να επικοινωνήσετε στο κοινό σας μέσα από τη δημιουργία και την έκφραση;

_DSC2485_LOW

Όλα τα Lifelikes Charms είναι κοσμήματα με βαθύτερο νόημα γι’ αυτόν που τα φοράει. Κάθε ένα, βασισμένο στο συναίσθημα, αντιπροσωπεύει ιδιαίτερες στιγμές και πτυχές της ζωής μας. Καθημερινά εμπνεόμαστε από όλα τα ωραία, αλλά και τα δύσκολα της ζωής και δημιουργούμε συμβολικά κοσμήματα-charms, το κάθε ένα με τη δική του ιστορία και τη δική του συναισθηματική αξία.

 

Σε όποια έκθεση και αν συμμετάσχετε κερδίζετε την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού με την απίστευτη οργάνωση, τις άκρως delicious και stylish δημιουργίες σας και έναν μοναδικό τρόπο να τις παρουσιάζετε. Ποιο θεωρείτε εσείς πως είναι το Νο1 συστατικό της επιτυχίας σας και ο Νο1 λόγος που οι γυναίκες αγάπησαν τα Lifelikes;

Κάθε event για εμάς είναι και μια νέα πρόκληση… Δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε κάθε φορά, με φρέσκο και διαφορετικό τρόπο τις δημιουργίες μας. Το Lifelikes δεν είναι απλά μεμονωμένες δημιουργίες, είναι μια γενικότερη φιλοσοφία με ενιαία αισθητική. Σημαντικό συστατικό επιτυχίας αποτελεί σίγουρα το χιούμορ και η καλή διάθεση που διαθέτει κάθε μέλος του Lifelikes team.

Εμείς απλά φροντίζουμε ώστε κάθε δημιουργία να είναι μοναδική και γεμάτη συναίσθημα.

main.01_02_26_23.Still0061_CUT

Τι να περιμένουμε από τα Lifelikes για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2016;

...εκπλήξεις!

 

Πόσο άλλαξε η ζωή σας τον τελευταίο χρόνο και ποια είναι τα επόμενά σας βήματα;

main.00_47_52_19.Still0091

Συνεχίσουμε να δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς, πλέον όμως στο νέο και μεγαλύτερο εργαστήριο-showroom που στήσαμε στην καρδιά της Αθήνας.  Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα ενώ κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο εξωτερικό  με πολύ θετικές εντυπώσεις.

 

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν χειροτέχνη που ξεκινά τώρα την ενασχόλησή του με το αντικείμενο;

20151210191039_a5a51366

Κάθε χειροτέχνης πρέπει να διατηρεί τη δική του αισθητική και γραμμή στις δημιουργίες του. Μόνο με εργατικότητα και αγάπη σε αυτό που κάνει μπορεί  να δημιουργήσει.

Τι είναι για εσάς «λαχταριστό»;

Κάθε νέα πρόκληση…!

Τι αγαπάτε πιο πολύ στο jamjar και γιατί επιλέξατε να γίνετε μέλος της ομάδας μας;

…ότι είμαστε μια δημιουργική οικογένεια και πάνω από όλα δίνουμε καθημερινά το 100% του εαυτού μας σε αυτό που κάνουμε.

 

Επισκέψου το κατάστημα Lifelikes στο jamjar!