Οι απίστευτα χουχουλιάρικες κουβέρτες της Anna Mo είναι η επιτομή του coziness

DSC_0731

Σκέψου ένα τυχαίο κρύο απόγευμα- ξέρεις από αυτά που γίνεσαι ένα με καναπέ- κουβέρτα- μαξιλάρια και χουχουλιάζεις παρέα με μια κούπα τσάι και τη γάτα (ή το σκύλο βρε παιδί μου, δεν κολλάμε εκεί) ενώ έξω βρέχει. Θα έλεγε κανείς ότι δεν λείπει τίποτα από αυτό το cosy σκηνικό αλλά μετά έπεσε το μάτι μας στις κουβέρτες (διόρθωση- στις πιο αφράτες και θέλω-να-χωθώ-μέσα-τους-για-πάντα κουβέρτες) που φτιάχνει η Anna Mo και κάτι άλλαξε μέσα μας.


Η περιγραφή δεν είναι κα θόλου υπερβολική, καθώς όπως θα δεις και εσύ στις φωτογραφίες, οι πλεκτές κουβέρτες της Anna σε κάνουν να αισθάνεσαι μικροσκοπική και πάλι παιδί καθώς το μόνο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να τυλιχτείς με αυτές και να μην τις βγάλεις ποτέ από πάνω σου.


Τους τελευταίους μήνες η Ουκρανή δημιουργός έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στο internet και τον χώρο των χειροποίητων δημιουργιών. Η δουλειά της ξεχωρίζει εξαιτίας του όγκου που έχουν οι θηλιές της κουβέρτας, κάτι που τις μεταμορφώνει αυτόματα σε κάτι παραμυθένιο και εξωπραγματικό.

anna mo

 

Αυτό που τις κάνει βέβαια τεράστιες και αφράτες σαν σύννεφα είναι το πολύ καλής ποιότητας νήμα που χρησιμοποιεί (είναι φτιαγμένο 100% από μαλλί μερίνο) το οποίο έχει τεράστιο μέγεθος.


Εξαιτίας του μεγέθους του η κουβέρτα πλέκεται με το χέρι- ή με τις ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη δουλειά βελόνες (έχουν διάμετρο γύρω στα 5 εκατοστά!) και η κάθε θηλιά φτάνει τα 7 εκατοστά.

«Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μιας κουβέρτας Ohhio είναι οι τεράστιες θηλιές, οι οποίες είναι αξιοσημείωτες για την απλότητα, την μοναδικότητά αλλά και για την αίσθηση της άνεσης και της ζεστασιάς που σου δίνουν. Μια κουβέρτα Ohhio είναι σαν να σε αγκαλιάζει ένα μεγάλο αφράτο σύννεφο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα τους, ohhio.me και δεν γίνεται να μην συμφωνήσουμε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Anna αποφάσισε να ασχοληθεί με το πλέξιμο για να χαλαρώνει από τη δουλειά της (τα έχει πει και η Ελιάνα εδώ για το πλέξιμο, είδες;). Τον Νοέμβριο του 2015 όμως αποφάσισε να  στήσει μια καμπάνια στο kickstarter μέσω της οποίας συγκέντρωσε σε μόλις 3 μέρες (!) $204, 496, ποσό που τη βοήθησε να ξεκινήσει φουλ παραγωγή των Ohhio blankets.

Η Anna βέβαια δεν πλέκει μόνο κουβέρτες. Με το ίδιο νήμα και πλέξη δημιουργεί μοναδικά κασκόλ (μακριά και λαιμούς) αλλά και μπλούζες. Τώρα αν θέλεις να κάνεις δική σου μια δημιουργία της ετοιμάσου να κάνεις αποταμίευση καθώς οι τιμές για τα κασκόλ μπορεί να ξεκινάνε από 80 δολάρια οι κουβέρτες όμως αγγίζουν το ποσό των 650 δολαρίων!


Οι κουβέρτες βγαίνουν σε τέσσερα μεγέθη (s-m-l-xl), η μικρότερη είναι στα 82 εκ. επί 122 εκ. και η μεγαλύτερη φτάνει τα 163 εκ. επί 203 εκ. Χωράς δηλαδή εσύ και ο φίλος σου άνετα κάτω από αυτή. Όλα τα προϊόντα μπορείς να τα βρεις σε 7 χρώματα (γκρι, σκούρο γκρι, κίτρινο, πράσινο, μπλε, άσπρο και ροζ). Οι παραγγελίες είναι προσωπικές, πράγμα που σημαίνει ότι εσύ και μόνο εσύ θα έχεις τη συγκεκριμένη δημιουργία (που μεταξύ μας είναι λίγο τέλειο) και γίνονται μέσω του site της.

Αν θες να χαζέψεις ακόμη περισσότερες fluffy κουβέρτες κάνε like στη σελίδα της στο Facebook και follow στο instagram .