Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε ένα turban και φέτος το καλοκαίρι

20160530-DSC_5097

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει το boho look είναι ιδανική λύση για να μην λιώσεις από τη ζέστη. Μακριά φορέματα με prints, λευκά crop top που συνδυάζονται με κοντά τζιν σορτσάκια και αέρινα κιμονό κερδίζουν μια θέση στην ντουλάπα μας καθώς μπορούν να φορεθούν και το πρωί και το βράδυ. Υπάρχει όμως και ένα άλλο αξεσουάρ, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυνατό come back και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Μιλάμε φυσικά για το turban και τα headbands, τα οποία είναι πλέον must για ένα ολοκληρωμένο boho look.

Το turban- με τις διάφορες παραλλαγές του, έκανε την εμφάνισή του ως αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της θρησκείας σε Ισλαμικές- και μη, χώρες. Με τα χρόνια έκανε το πέρασμά του στην μόδα και εξαιτίας μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ έγινε γρήγορα το statement piece που έκανε τις εμφανίσεις πιο chic και glamorous.

  • Η ηθοποιός Hedy Lamarr τόλμησε turban ΚΑΙ εντυπωσιακά κοσμήματα. Ένα look που αξίζει να δοκιμάσεις.

Gloria Swanson

  • Η Lana Turner στην ταινία "The Postman Always Rings Twice" με ένα look που φοριέται άνετα και σήμερα.

Lana Turner in The Postman Always Rings Twice

  • Η Elizabeth Taylor με ένα εντυπωσιακά στολισμένο turban

elizabeth taylor

  • Η Barbra Streisand με ένα απλό turban που όμως κάνει τη διαφορά στην εμφάνισή της.

Barbra Streisand

Το turban εξακολουθεί να εμπνέει τις σταρ του Χόλιγουντ, έτσι το έχουμε δει αρκετές φορές σε κόκκινο χαλί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Solagne Knowles και η Eva Mendes.

  • Η Solagne Knowles με ένα ασπρόμαυρο turban συνδυασμένο με εντυπωσιακό κολιέ.

solagne knowles

  • Η Eva Mendes συνδύασε ένα μαύρο σατέν turban με το Dolce & Gabbana φόρεμά της.

Eva Mendes

Πώς δένεις όμως ένα turban; Το internet είναι γεμάτο οδηγούς για κάθε διαφορετικό στιλ, το θέμα βέβαια είναι το κατά πόσο μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς να στραμπουλήξεις το χέρι σου ή να σου σπάσουν τα νεύρα.guide

Προσωπικά δεν τα έχω καταφέρει σχεδόν ποτέ για αυτό και προτιμώ εκείνα που είναι έτοιμα, όπως αυτά που θα βρεις στο jamjarpage Meyeia, της Όλγας Κολοβού. Μονόχρωμα για απλές και chic εμφανίσεις αλλά και με prints για πιο εξωτικά look η Όλγα έχει ετοιμάσει σχέδια που σίγουρα θα λατρέψεις.

Το turban μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά ένα απλό καθημερινό look και να σου δώσει έναν αέρα glam χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα. Plus, μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη τις μέρες που τα μαλλιά σου δεν στρώνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και δεν θέλεις να τα πιάσεις σε έναν βαρετό κότσο.

Έχεις να πας σε γάμο ή σε πάρτι το βράδυ αλλά δεν έχει και πολύ όρεξη να "στολιστείς"; Διάλεξε ένα απλό λευκό φόρεμα για την έξοδό σου και απογείωσέ το με ένα turban με εντυπωσιακά prints και χρώματα.