Σκοπεύεις να περάσεις τη μέρα στο σπίτι; 7 ιδέες για να παραμείνεις όμορφη και στιλάτη τις μέρες που δεν αποχωρίζεσαι τον καναπέ σου!

image1

Αν ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας των party, της καθημερινών εξόδων και της υπερβολικής κατανάλωσης γλυκών, ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για detox, εσωτερική ανασυγκρότηση και σπιτικό cocooning. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσεις, επιτέλους, αυτή τη νέα σειρά που όλοι λένε πως είναι καταπληκτική, να διαβάσεις το μυθιστόρημα που σου έπεσε στην ανταλλαγή δώρων στο γραφείο ή απλά να μένεις κάθε σαββατοκύριακο σπίτι με καλή παρέα, είτε με το αγόρι σου είτε με μια καλή σου φίλη.

Φυσικά, στο σπίτι σου ο υπ’ αριθμόν ένα κανόνας είναι να αισθάνεσαι… σαν στο σπίτι σου, δηλαδή όσο πιο απλή, ανεπιτήδευτη και άνετη γίνεται. Ωστόσο λίγη προσοχή στο ατημέλητο homemade look σου – ειδικά αν συνυπάρχεις και με άλλα πρόσωπα μέσα στο σπίτι - δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ανταλλάξαμε μεταξύ μας ιδέες και καταλήξαμε σε 7 απλά, φυσικά τρικ ανεπιτήδευτης ομορφιάς.

Καθαρές δουλειές

chrissy-teigen-bath

Ένα από τα μυστικά των πιο γοητευτικών γυναικών είναι πως, οποιαδήποτε ώρα και να τις συναντήσεις, μοιάζουν να λάμπουν από καθαριότητα και μυρίζουν υπέροχα. Αν εσύ δεν είσαι ακριβώς αυτός ο τύπος γυναίκας, αλλά λούζεις τα μαλλιά σου και απλώνεις το αρωματικό body lotion σου μόνο όταν ετοιμάζεσαι να βγεις, ήρθε η ώρα να αλλάξεις: δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σου φτιάξει περισσότερο τη διάθεση από την περιποίηση του εαυτού σου ακόμη κι όταν σκοπεύεις να περάσεις όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι. Η μυρωδιά και μόνο του δέρματός σου αρκεί για να αισθανθείς υπέροχα στη στιγμή.

Περιποίηση στα άκρα

m-klasan,341-365-in-stitches,girl-hands-nails-holding-cup-white-coffee-rings-fingers-manicure

Ίσως θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ: ακόμη κι αν μια γυναίκα είναι εντελώς αμακιγιάριστη και αχτένιστη, το να έχει ωραίο μανικιούρ και πεντικιούρ την κάνει αυτομάτως να δείχνει προσεγμένη. Είτε μιλάμε για ένα ουδέτερο μπεζ βερνίκι και classy γαλλικό μανικιούρ είτε για ένα έντονο κόκκινο, μπορντό ή μαύρο βερνίκι στα πόδια και στα χέρια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Πόδια και χέρια που χαίρεσαι να βλέπεις (και εσύ και εκείνος), όσο είσαι κουλουριασμένη στον καναπέ.

Ας πέσουν οι μάσκες

pinterest-diy-hair-masks-lemon-870-830x524

Όπως θα σου πουν όλες οι διάσημες όμορφες, το μυστικό για να λάμπει το πρόσωπό σου είναι να κοιμάσαι σωστά, τα τρως ισορροπημένα, να πίνεις πολύ νερό (και να κάνεις πολύ σεξ). Επειδή όμως τα παραπάνω μπορεί να μην τα πετυχαίνεις πάντα ή μπορεί να νιώθεις πως χρειάζεσαι λίγη έξτρα ενίσχυση, οι μάσκες ομορφιάς – ειδικά οι χειροποίητες, με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου – είναι fun και μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά. Εμείς προτείνουμε τις εξής χειροποίητες συνταγές:

Για όλους τους τύπους δέρματος: ¼ κούπας γιαούρτι πλήρες, 2 κ.σ. μέλι, 1 μέτρια μπανάνα. Ανακατέψτε, πολτοποιήστε και απλώστε στο δέρμα για 10 λεπτά.

Για λιπαρό δέρμα ή δέρμα με ακμή: 3-6 ασπιρίνες, μερικές σταγόνες από ένα λεμόνι, αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο), μαγειρική σόδα. Λιώστε την ασπιρίνη μέσα στο λεμόνι, αναμείξτε με το αμυγδαλέλαιο και απλώστε στο δέρμα. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα καθαρό βρεγμένο πανί με σόδα, η οποία θα απολεπίσει απαλά το δέρμα.

Για ξηρό δέρμα: 1/2 αβοκάντο, ¼ της κούπας μέλι, 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη. Αναμείξτε ένα πολύ ώριμο, μαλακό αβοκάντο με λίγο μέλι και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη, η οποία καθώς θα απλώνετε τη μάσκα θα κάνει ελαφρύ scrub στο δέρμα. Αφήστε για 10-15 λεπτά και ξεβγάλετε με νερό.

Βαμμένη άβαφη

beauty-models-natural-perfect-Favim.com-1024403

Προσοχή, δεν λέμε πως οι γυναίκες πρέπει να βάφονται ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Λέμε πως κάποιες γυναίκες έχουν την ευλογία της απόλυτα φυσικής ομορφιάς, ενώ κάποιες άλλες αισθάνονται πως χρειάζονται μια μικρή βοήθεια από το νεσεσέρ τους για να περάσουν μια Κυριακή με το αγόρι τους, να πεταχτούν ως το περίπτερο ή να ανοίξουν την πόρτα στο κούριερ. Φυσικά δεν μιλάμε για πολλά βήματα έντονου μακιγιάζ: ένα κονσίλερ ή μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με χρώμα θα σου χαρίσει ομοιόμορφο χρώμα, θα καλύψει τυχόν σπυράκια και δυσχρωμίες και θα κρύψει τους μαύρους κύκλους, ενώ ένα ελαφρύ ρουζ θα δώσει στα μάγουλα ζωηράδα και υγιή όψη. Τέλος, λίγη διάφανη μάσκαρα και ένα άχρωμο lip balm ολοκληρώνουν το ‘no make up’ μακιγιάζ με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Φοράς κορδέλα στα μαλλιά

braid-girl-grunge-hair-Favim.com-2347729

Τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αν μια γυναίκα φαίνεται περιποιημένη ή ατημέλητη. Και παρότι καμία δεν ξυπνά με χτένισμα κομμωτηρίου, υπάρχουν τρόποι να δείχνουν τα μαλλιά σου χαριτωμένα, ακόμη και όταν διανύεις bad hair days. Πιάσε τα μια ψηλή αλογοουρά ή έναν στρογγυλό κότσο μπαλαρίνας και στερέωσέ τα με chopsticks αντί για το κλασικό ξεχειλωμένο λαστιχάκι. Πλέξε μια χαλαρή, «χαλασμένη» πλεξίδα. Εναλλακτικά, φόρα μια cute κορδέλα ή ένα μαντήλι, που εκτός από το να κρύβουν τα απεριποίητα μαλλιά προσθέτουν πόντους στιλ.

20151210195113_fbc01ffa

 handmade headband, Μeγeιa, 14 ευρώ

20160106094528_3daff2a0

πλεκτό headband, Loreta's knitting, 13 ευρώ

 

Ντύσου πρόχειρα (αλλά με ωραία ρούχα)

klq9zf-l-610x610-sweater-cozy-oversized-sweater-tumblr-white-comfy-comfy-outfits

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σπιτικά outfits είναι πως οι περισσότερες από εμάς αποφεύγουμε να φοράμε στο σπίτι τα ρούχα που μας αρέσουν, γιατί θέλουμε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για όταν θα έρθει η ώρα να τα φορέσουμε έξω. Μήπως έχει έρθει η ώρα όμως να καθαρίσεις την ντουλάπα σου από ρούχα που δεν σου αρέσουν γενικώς; Φυσικά το αθάνατο γκρι oversized πουλόβερ σου οφείλει να παραμείνει στη συλλογή σου, και ας έχει πια ξεχειλώσει, όμως η φόρμα γυμναστικής που έχει μπει στο πλύσιμο και έχει επιπλέον ξεβάψει, ίσως ήρθε η ώρα να βρει τον δρόμο για τον κάδο. Αντικατέστησε τα σπιτικά ρούχα που ντρέπεσαι να τα φοράς με ρούχα άνετα, cozy και κομψά που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη και περήφανη για το look σου.

12570822_10153758831406276_543600695_n

Oversized handmade φούτερ, FinGerMade, 35 ευρώ

20151210194124_5b810753

handmade φούτερ, Jojo Blanc, 38,40 ευρώ

20151023193509_7ad411e1

Χειροποίητο fouter dress, Τinky, 47 ευρώ

 

Και χωρίς ρούχα, γίνεται

tumblr_nnerawXu6G1s8d8hro1_500

Ειδικά αν συμβιώνεις με ένα αγόρι (και όχι π.χ. με μια φίλη σου από τη σχολή), τα ρούχα δεν είναι και απολύτως απαραίτητα. Τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πιο σέξι από το κυκλοφορείς σπίτι φορώντας μόνο lingerie εσώρουχα, ενδεχομένως με μια εσάρπα ή ζακέτα από πάνω για να μην ξεπαγιάζεις μέσα στο σπίτι. Κοντό νυχτικό-νεγκλιζέ, σατέν σορτς με ασορτί τοπ και σετ δαντελένιο σουτιέν με εσώρουχο είναι όλα εξίσου υπέροχες, θηλυκές επιλογές. Θυμήσου απλά να μην ανοίξεις έτσι την πόρτα στο κούριερ που λέγαμε…

20151210200345_7d3de25b

 

Χειροποίητο βελούδινο bralette, Daydream handmade lingerie, 30 ευρώ

20151023130256_7839f876

Handmade σετ εσωρούχων, Daydream handmade lingerie, 50 ευρώ

20151023091930_7ca6c2d1

Εσάρπα, Studio Boneli, 18 ευρώ