5 τρόποι να αντέξετε (και να απολαύσετε) την συγκατοίκηση με τον φίλο σου

homecover

''Πώς θα σου φαινόταν να μείνουμε μαζί''; Αυτή η ερώτηση μπορεί να προκαλέσει ταυτόχρονα πολλά συναισθήματα σε αυτόν που την ακούει, βέβαια αυτό που κυριαρχεί είναι το άγχος, γιατί όσο και να θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα, φοβάσαι. Πολύ.

Είναι πολύ λογικό να σε τρομοκρατεί λίγο η ιδέα της συγκατοίκησης με τον σύντροφό σου, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά κυρίως γιατί πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συμβιώσετε στον ίδιο χώρο αρμονικά, χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον. Θα μου πεις βέβαια, όταν φτάνεις στο σημείο να μείνεις με τον άλλον- θεωρητικά- τον γνωρίζεις καλά και έχεις αποδεχτεί τις παραξενιές του, όπως και εκείνος τις δικές σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα πάνε 100% όπως τα έχετε ονειρευτεί.

Μπορεί να με θεωρείς party pooper αλλά η αλήθεια είναι ότι για να πετύχει η συγκατοίκηση χρειάζεται (πέρα από τον έρωτα και την αγάπη που έχεις για τον άλλον) υπομονή και συμβιβασμούς- και το πρώτο βήμα για γίνει σωστή δουλειά ξεκινάει από τη διαχείριση του χώρου και τη διακόσμηση.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν όταν βρείτε το διαμέρισμα;

1. Ξεκαθάρισμα στα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας

Προφανώς και δεν μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας ΟΛΑ τα πράγματά σας, γιατί δεν θα έχετε όλο το σπίτι ο καθένας για τον εαυτό του- εκτός και αν νοικιάσετε κανένα 4άρι, τότε το πράγμα αλλάζει. Κάντε μια καλή εκκαθάριση και γεμίστε τις κούτες με τα αντικείμενα που πραγματικά θέλετε να έχετε στο καινούριο σας σπίτι.

2. Να αποφασίσετε από κοινού τη διακόσμηση

Κανείς από τους δύο σας δεν θα ήθελε να μένει σε ένα σπίτι που δεν έχει κάποια στοιχεία από το στιλ του, για αυτό καλό είναι να έχετε ήδη συζητήσει πως θα διακοσμήσετε το σπίτι. Το mix 'n match είναι η λύση στην απάντησή σας, βέβαια για να αποφύγετε τσακωμούς για αντικείμενα που ενδεχομένως δεν σας αρέσουν μπορείτε να κάνετε ένα διακανονισμό μεταξύ σας, π.χ αν φέρει τη λάμπα που σιχαίνεσαι θα σε αφήσει να κρεμάσεις το αγαπημένο σου κάδρο. Το παν είναι να επικοινωνείτε αυτό που θέλετε και να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλους συμβιβασμούς.

3. Μοιράστε ίσα τους χώρους αποθήκευσης

Αν έχετε μόνο μια ντουλάπα τότε φροντίστε να πάρετε ο καθένας από ένα συρτάρι, ένα ράφι κ.ο.κ ώστε να μην μείνει κανείς από τους δύο με τα ρούχα στη βαλίτσα. Αν έχετε μικρή ντουλάπα ίσως δυσκολευτείτε λίγο, αλλά μπορείτε πάντα να εκμεταλλευτείτε άλλους χώρους για να αποθηκεύετε τα ρούχα σας. Μια έξτρα συρταριέρα ή ράφια με ξύλινα κουτιά μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

jamjar's choice

11

Επιτοίχια ξύλινη κατασκευή οργάνωσης καλλυντικών από το jamjarstore Polsi, 56 ευρώ

4. Μην ξεχνάτε να έχετε τον προσωπικό σας χώρο

Μπορεί το σπίτι να είναι πολύ μικρό και να μην έχετε ο καθένας το δικό του γραφείο, αλλά μπορείτε να μεταμορφώσετε μια γωνία με προσωπικά αντικείμενα που σας ηρεμούν και σας φτιάχνουν τη διάθεση. Ένα αγαπημένο σου μαξιλάρι, μια φωτογραφία που αγαπάς ή τα βιβλία/ δίσκοι σου μπορούν να κάνουν θαύματα.

5. Κάντε μαζί έρευνα αγοράς και αγοράστε πράγματα για γεμίσετε το σπίτι σας

Από τη στιγμή που θα γίνετε συγκάτοικοι, εκ των πραγμάτων θα αρχίστε να παίρνετε κοινές αποφάσεις για ό,τι αφορά το σπίτι. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει αυτό το καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σας; Τα ψώνια για το σπίτι. Τσεκάρετε καταλόγους προϊόντων, σημειώστε αυτά που σας αρέσουν, συζητήστε τα και αφού ορίσετε ένα budget βγείτε για ψώνια. Αν βέβαια βαριέστε να γυρνάτε με τις ώρες στα μαγαζιά το jamjar είναι αυτό που χρειάζεστε.

Εμείς κάναμε την καθιερωμένη μας βόλτα και εντοπίσαμε φανταστικές χειροποίητες δημιουργίες στα jamjarstore που θα κάνουν την μετάβαση από την single ζωή στην συγκατοίκηση παιχνίδι!

Tips διακόσμησης

#1

Επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα στο σαλόνι και προτιμήστε μαξιλάρια και πουφ με σχέδια και prints που θα δώσουν χαρακτήρα και χρώμα στο χώρο.

home1

  • Μαξιλάρι σύννεφο από το jamjarstore FGK Crafts, 16 ευρώ
  • Μαξιλάρι Home από το jamjartstore FGK Crafts, 24 ευρώ
  • Πουφ με λεπτό κοτλέ και σατινέ ύφασμα από το jamjarstore Πουφ!, 45 ευρώ

#2

Μην ψάχνετε αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά το στιλ σας, γιατί αυτό δεν έχει πλάκα. Συνδυάστε την αγάπη που έχετε ο καθένας για το design ώστε να εντοπίσετε ξεχωριστά πράγματα, που θα συμβολίζουν την καινούρια σας αρχή.

home2

  • Διακοσμητικό μάτι- γούρι με μπάλλα παπιέ μασέ και διακοσμητική φούντα από το jamjarstore Charitopoulou, 35 ευρώ
  • Σετ βάζο και διακοσμητικό μπώλ από τσιμέντο σε γκρι/λευκό σε απομίμηση μαρμάρο από το jamjartstore Joan Liontou crafts and design, 52 ευρώ
  • Μεταλλικό ρολόι τοίχου από το jamjarstore Thita Art Plugs, 70 ευρώ
  • Βιβλιοστάτες animal από το jamjarstore SecondHandmade, 12 ευρώ

#3

Οι ξύλινες δημιουργίες χαρίζουν μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι, για αυτό όποιο και να είναι το στίλ της διακόσμησης που θα επιλέξετε μην ξεχάσετε να αγοράσετε ξύλινα μικροπράγματα. Χειροποίητα ξύλινα σουβέρ, καθρέφτες και ξύλινες πιατέλες σερβιρίσματος θα δώσουν άλλο αέρα στο διαμέρισμά σας.

home3

  • Σουβέρ πλανήτης από το jamjartstore Memories items by Mariangela, 8 ευρώ (πωλούνται ξεχωριστά αλλά και ως σετ των 6)
  • Καθρέφτης με ξύλινη κορνίζα διακοσμημένη με την τεχνική της πυρογραφίας από το jamjarstore kaz., 80 ευρώ
  • Έξι σουβέρ με βάση από το jamjarstore IfiHandicraft, 23 ευρώ
  • Πλατό φαγητού από το jamjarstore kaz., 50 ευρώ

Τώρα είστε έτοιμοι για να απολαύσετε το καινούριο σας σπίτι!

  • http://img15.hostingpics.net/pics/257987chanmongifs7.gif