Σαν βγεις στον πηγαιμό για το νησάκι φρόντισε να είναι ελαφριά η βαλίτσα

summertime

It's packing time

Είναι εκείνη η εβδομάδα του Αυγούστου που και οι τελευταίοι φύλακες της πόλης θα φύγουν/φύγουμε/φύγετε για άλλες πολιτείες και ένα άρωμα προσμονής κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Μαζί με κάτι τελευταίες εκκρεμότητες, μένει να φτιάξουμε βαλίτσα. Αποφάσισα να ονομάσω την νέα μας αυτή αποστολή "Εξορθολογισμός Αποσκευών - όχι στα βαριά". Κυρίως γιατί η σύγχρονη αντίληψη που θέλει τη γυναίκα χειραφετημένη δεν την θέλει κουρασμένη και πιασμένη από το κουβάλημα και η διαχρονική αντίληψη που θέλει τον άντρα να βοηθάει τη γυναίκα στις "βαριές δουλειές", δεν εγγυάται, σε καμία περίπτωση, την αποφυγή μουρμούρας, γκρίνιας, ύφους αέναης απορίας και ατάκες τύπου: "Μα καλά, "αγάπη μου", γιατί έχεις πάρει μαζί σου την Άρτα και τα Γιάννενα - για μια εβδομάδα πάμε!"

listΦτιάξε λίστα.
Ναι ναι, καλά διαβάζεις - Κορόιδευα για χρόνια την κολλητή μου που το κάνει γιατί το θεωρούσα περιττό. Αμ δε! Προσυπογράφω. Γράψε, σβήσε και τελειώνει η βαλίτσα στο άψε σβήσε. Δε θα ξεχάσεις τίποτα απολύτως απαραίτητο έτσι.

Διοργάνωσε βραβεία Ρούχων
Στο κρεβάτι σου ή κατά μήκος του πατώματος, άπλωσε όλα τα ρούχα που έχουν πιθανότητες να σε ακολουθήσουν στον προορισμό σου. Αφού τα έχεις όλα μπροστά σου διάλεξε εκείνα που τα θες οπωσδήποτε γιατί σου αρέσουν, γιατί σου πάνε, γιατί σε βολεύουν. Όταν αρχίσεις να αμφιβάλεις και το σκέφτεσαι, τις περισσότερες φορές δεν το χρειάζεσαι. Μην το βάλεις στη βαλίτσα. Χρειάζεσαι ρούχα φτιαγμένα από δροσερά υφάσματα που δεν τσαλακώνονται εύκολα και δεν έχουν μεγάλο όγκο. Όταν διαλέξεις τα ρούχα, τύλιξε τα σε μικρά ρολά για να μην πιάνουν πολύ χώρο.

packaging
Και αν δεν πάρω παπούτσια; Και αν ξυπόλητη χορεύω;
Θα πάρεις. Απλά θα πάρεις σανδάλια, σαγιονάρες και εσπαντρίγιες. Δεν πιάνουν χώρο, είναι άνετα και βολικά! Ειδικά αν πρόκειται να περάσεις τις διακοπές σου σε νησί τα ψηλά παπούτσια καλό θα ήταν να τα αποφύγεις. Εάν ζεις επικίνδυνα από την άλλη, προτίμησε τις λατφόρμες που είναι πιο σταθερές - και θέτεις και σε μικρότερο κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα.

#Summer_Essentials Check.
Δεν πρέπει να λείπουν εσώρουχα, μαγιώ, παρεό, μακό, σορτσάκια, απλά φορεματάκια και κάτι μακρυμάνικο - πουκάμισο, φουτεράκι ή ζακέτα. Αντηλιακό, πετσέτα και τσάντα θαλάσσης, καπέλο, φορτιστής, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα. (Αλλά λογικά αυτά τα έχεις γράψει στη λίστα σου και δε θα τα ξεχάσεις, σωστά;)

things
EXTRA delicious tips.
• Βάλε τους φορτιστές και τα καλλυντικά μέσα σε θήκες γυαλιών για να εξοικονομήσεις χώρο.
• Χρησιμοποίησε ένα κουτί/θήκη για χάπια για να τακτοποιήσεις τα κοσμήματα σου χωρίς να μπερδεύονται.
• Μπορείς να ζητήσεις από το φαρμακείο τα καλλυντικά σου σε travel size για μεγαλύτερη ευκολία στο πακετάρισμα!