Να σου συστήσουμε τον χρωματιστό κόσμο της Lara (De.L’art)

image_6

Η Λάρα Μελαχροινού, aka Lara, μπήκε στον κόσμο του jamjar περίπου πριν ένα χρόνο όταν άνοιξε το κατάστημά της με την ονομασία De.L'art. Οι δημιουργίες της είναι χρωματιστές και ιδιαίτερες με λίγο ethnic στοιχεία διατηρώντας όμως πάντα ένα chic design. Αγαπημένη της φράση είναι “Art is not what you see, but what you make others see” του Edgar Degas, στην οποία ως δημιουργικός άνθρωπος προσθέτει “…and feel.” Αυτή είναι η ιστορία της.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό;

"Η αγάπη μου για οποιαδήποτε μορφή τέχνης και δημιουργίας"

image_13

Σπούδασα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση και δούλεψα σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία. Κάποια στιγμή μου δόθηκε η ευκαιρία να σχεδιάσω για κάποια πολύ γνωστή designer τη νέα της συλλογή κοσμημάτων, την οποία και παρουσιάσαμε στη γκαλερί Henri Bendel στη Νέα Υόρκη. Κάπως έτσι μπήκα σε αυτό το χώρο και άρχισα να μαθαίνω. Λίγο καιρό αργότερα αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι δικό μου και φανταζόμουν τις δημιουργίες μου χρωματιστές, έντονες, ιδιαίτερες, με στοιχεία που μας φέρνουν τύχη ή θετική ενέργεια όπως είναι τα μάτια και οι ελέφαντες. Έτσι τα πιο αντιπροσωπευτικά μου κοσμήματα και έργα είναι λίγο πιο ethnic διατηρώντας όμως πάντα ένα chic design.

Πριν πόσα χρόνια ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χειροποίητο κόσμημα;

Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το πότε ξεκίνησα, καθώς θυμάμαι από πολύ μικρή τον εαυτό μου να παίζει με χάντρες και υλικά και να φτιάχνω κοσμήματα, ρούχα, τσάντες και κάθε είδους αξεσουάρ. Πριν 6,5 χρόνια όμως άρχισα να σχεδιάζω και να συνθέτω κοσμήματα πιο επαγγελματικά και να κάνω εκθέσεις.

photo 2

 

Από τι αντλείς την έμπνευσή σου;

Τα ταξίδια και οι διαφορετικές φιλοσοφίες κάθε πολιτισμού και θρησκείας αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσής μου. Ένα συγκεκριμένο road trip όμως που έκανα πριν κάποια χρόνια στην California, με έκανε να ερωτευτώ το San Francisco λόγω του street art και της τέχνης που μπορούσες να δεις παντού. Όταν πλέον σχεδιάζω ένα κόσμημα ή ένα πίνακα προσπαθώ να βάλω μέσα του όλη την ενέργεια που είχα πάρει τότε εγώ.

image_3

Ποιο είναι το process της δουλειά σου; Επεξεργάζεσαι διάφορα ερεθίσματα από την καθημερινότητά σου ή έχεις πιο συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο δουλεύεις;

Στόχος μου είναι να φοράμε και να περιβάλουμε τον εαυτό μας με κοσμήματα και πίνακες που έχουν χρώμα και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ωραία. Έχω συνήθως μία κεντρική ιδέα για το τι θέλω να σχεδιάσω και αφότου έχω τα υλικά μπροστά μου και τα χρώματα, αφήνω τον εαυτό μου να βγάλει ό,τι αισθάνεται τη δεδομένη στιγμή. Δεν κάνω πλάνο του πως θα σχεδιάσω, και σπάνια κάνω προσχέδια. Όπου με οδηγήσει το χέρι μου και η φαντασία μου.

image_4

 

Οι δημιουργίες σου αν και έχουν πολλά γήινα στοιχεία είναι χρωματιστές. Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις παίζει το χρώμα στη ζωή μας;

Για εμένα το χρώμα είναι ο τρόπος έκφρασής μου. Έχουν γίνει και πολλές έρευνες πάνω σε αυτό, και είναι γεγονός ότι τα χρώματα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Στα κοσμήματα μου προσπαθώ να κάνω λίγους συνδυασμούς χρωμάτων αλλά όταν βάλω ένα χρώματα είναι έντονο. Αρκετά από τα κοσμήματα μου είναι γήινά και τα περισσότερα σε μαύρο/καφέ χρυσό/ασημί. Προτιμώ να σχεδιάζω κοσμήματα απλά και λιτά για να μπορούν να φορεθούν από κάθε τύπο γυναίκας και διαφορετικών ηλικιών και στιλ. Στους πίνακες μου… εκεί γίνεται πανικός. Δεν γίνεται να λείπει κάποιο χρώμα, γιατί αν λείπει δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Εκεί θέλω να δημιουργώ τον κόσμο που θα ήθελα να βρίσκομαι!

photo 4

Υπάρχει κάποια δημιουργία που σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα; Αν ναι, ποια είναι η ιστορία της;

Ο πρώτος πίνακας που έφτιαξα με την ονομασία “San Francisco” με την Golden Gate bridge ήταν αυτός που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 40.300 σχέδια σε όλη την Ευρώπη, στο διαγωνισμό της BIC για το καινούριο σχέδιο του αναπτήρα της. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι υπήρξε μία επιτροπή με καταξιωμένους designers, κάπου στην Ευρώπη, που επέλεξε το δικό μου σχέδιο ανάμεσα σε χιλιάδες τόσα, όπως και το ότι υπάρχουν αναπτήρες limited edition με το σχέδιο μου.

photo 1

 

Τι είναι για σένα λαχταριστό;

Λαχταριστή για εμένα είναι η ζωή και η δημιουργία κάθε μορφής τέχνης, γεμάτο χρώματα και αγάπη! Γι’ αυτό και ευχαριστώ πολύ το jamjar για αυτή τη λαχταριστή συνέντευξη και εύχομαι σε όλους τους designers να δημιουργούν και να μην σταματήσουν να εκφράζονται! Let’s spread the positive colorful vibes!

image_2

 

Την Lara την βρίσκεις στο ατελιέ της μόνο κατόπιν ραντεβού, οπού βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή πινάκων και κοσμημάτων και στο Κολωνάκι (Δημοκρίτου 8) στο CustomMade- Showroom & Shop. Το κατάστημα της στο jamjar το βρίσκεις ΕΔΩ . Σύντομα θα ανακοινωθούν σημεία πώλησης και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας.

*Εκτός Ελλάδας, υπάρχουν σημεία πώλησης και αντιπρόσωποι στην Αμερική, στο Λίβανο, στο Ντουμπάι, στη Σουηδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.