Η λαχταριστή bowland της Ελισσάβετ Μαυρογέννη

1

Την Ελισσάβετ Μαυρογέννη πολύ πιθανόν να την γνωρίζεις ήδη, καθώς οι τσάντες με τον χαρακτηριστικό φιόγκο που σχεδιάζει έχουν κερδίσει πολλές καρδιές. Η λαχταριστή bowland που έχει δημιουργήσει απέκτησε πλέον τη δική της γωνιά στο jamjar και φυσικά δεν γινόταν να μην την "ανακρίνουμε".

Πώς έμαθες για το jamjar;

Γνώριζα για αυτό όταν ήταν ακόμα μια ιδέα στο μυαλό της Βέρας και της Εύας. Είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο είμαι πολύ ενθουσιασμένη που άνοιξα μαγαζί σε αυτό, τα κορίτσια κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Πριν πόσα χρόνια ξεκίνησες να ασχολείσαι με το σχέδιο και την παραγωγή αξεσουάρ;

Από παιδί με θυμάμαι να ασχολούμαι με το σχέδιο και τις κατασκευές,  ήταν η ψυχοθεραπεία μου και ταυτόχρονα η αγαπημένη μου ασχολία.

Live With Passion..

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης elissavetmaurogenni (@elissavetmaurogenni) στις

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;

Για να είμαι ειλικρινής δεν είπα ποτέ, "οκ αυτό θα κάνω για δουλειά" είναι κάτι που μου βγήκε πολύ αυθόρμητα. Φυσικά με θεωρώ πολύ τυχερή που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και όπως καταλαβαίνεις δεν έχω πει ποτέ "Ωχ, Δευτέρα αύριο" γιατί είμαι ευτυχισμένη όταν φτιάχνω τσάντες.

Από τι αντλείς την έμπνευσή σου;

Έμπνευσή μπορούν να  μου δώσουν τα πάντα! Κέφι και θετική διάθεση είναι τα συστατικά και η έμπνευση έρχεται από μόνη της.

Ο φιόγκος είναι πλέον το αναγνωριστικό στοιχείο της δουλειάς σου. Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από αυτό;

Από πολύ μικρή ηλικία η μαμά μου μού έβαζε παντού φιόγκους- στα μαλλιά, στα ρούχα, παντού! Έτσι λοιπόν ο φιόγκος ήταν και εξακολουθεί να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Με κάνει να νιώθω ξανά μικρό παιδί αλλά ταυτόχρονα και σέξι γυναίκα.

5

Ποια είναι η τσάντα που έχει αγαπήσει περισσότερο το κοινό σου;

Θα έλεγα αναμφίβολα η σειρά Captain με το κλασσικό backpack με το φιόγκο.

Τι ιστορία θέλεις να λένε οι δημιουργίες σου;

Ιστορίες με καρδούλες, αρκουδάκια, παιδικά χαμόγελα, όμορφες στιγμές, εικόνες και μυρωδιές. Κάπως έτσι θα ήθελα να αισθάνεται κάποιος που βλέπει τις δημιουργίες μας.

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να φύγει από την καρδιά σου μας λενε τα κορίτσια του PetrolbyCaroline στη Χαλκίδα!! #summer #memories #girls #fun#backpack #messengerbag

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης elissavetmaurogenni (@elissavetmaurogenni) στις

Θυμάσαι ποιο έργο σου πούλησες πρώτη φορά; Πως ένιωσες;

Το πρώτο ever έργο μου που πούλησα ήταν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια "Οι πατούσες της γάτας". Αυτό το σχέδιο μάλιστα ήταν και το πρώτο μου τατουάζ.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως δημιουργό σε 5 χρόνια;

Με την bowland να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

6

Υπάρχει κάποια δημιουργία που σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα; Ποια είναι η ιστορία της;
Yπάρχουν κάποια κομμάτια τα οποία έχω φτιάξει και δεν τα έχω πουλήσει ποτέ! Είναι συνδεδεμένα με ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις της ζωής μου και τα κρατάω σαν θησαυρό για να θυμάμαι ότι όλα περνάνε και πως στο τέλος πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο.

Και τέλος, για πες μας, τι είναι λαχταριστό για σένα;
Μα φυσικά μηλόπιτα με παγωτό!

*Την Ελισσάβετ την βρίσκεις στο εργαστήριό της  στον Χολαργό (Μέτωνος 80, τηλ: 212 10007365) και online στο κατάστημά της στο jamjar. Ακολουθείς τον κόσμο της bowland στο instagram ΕΔΩ.

4