15 +1 κανόνες που πρέπει να σπάσεις μέχρι τα 35

rulesΤι πρέπει, τι δεν πρέπει στιγμή δε σκέφτηκες, ξέρω-ξέρω, αλλά πρέπει να ξέρεις τους 15+1 κανόνες που πρέπει να σπάσεις πριν τα 35. (Καν'τα και πριν και μετά και κατά τη διάρκεια. Εμένα δε με πειράζει. #YOLO.)

Κανόνας 1 - Τάξη και OCD
Να μην συμμαζέψεις για μία, δύο ή και για τρεις ημέρες το σπίτι σου. You can do it. Πέτα το OCD σου μακριά. Μη στρώσεις ένα πρωί το κρεβάτι σου, μην πλύνεις το μπολ των δημητριακών σου και άσε τα σκουλαρίκια εκτός κουτιού. Αλήθεια, δεν πειράζει.

Κανόνας 2 - Μουσική παρακαλώ
Δεν υπάρχουν κανόνες στη μουσική. Αλλά μέχρι τα 35 σου μάι φρέντ θα πρέπει να έχεις ακούσει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Μη μείνεις εθισμένος σε μια μπάντα ας πούμε και χάσεις την ευκαιρία να ξεβιδωθείς στο χορό με κάτι άλλο, που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα χόρευες. Rock n' roll για όσους ακούν ελληνικά, Latin για όσους ακούνε ροκ, swing για όσους ακούνε indie και πάει λέγοντας.

Κανόνας 3 - Ενίοτε, αντιμίλα στους δικούς σου
Δεν εννοώ να βγείτε σε μεσημεριανή εκπομπή ή να γίνεται επεισόδιο για τις "Οικογενειακές Ιστορίες". Εννοώ να έχεις μάθει να διεκδικείς, να αντιδράσεις σε κάτι που δε σ'αρέσει, να εξηγήσεις τη γνώμη σου, να επιμείνεις να περάσει το δικό σου για πράγματα που αφορούν εσένα και μόνο εσένα, να διαλέξεις εσύ σε ποιο ξωκλήσι θα παντρευτείς, να αποφασίσεις μόνος σου αν θα παραιτηθείς και να μην πας για μεταπτυχιακό εκεί που είναι να πας αν δεν σ 'αρέσει εσένα, εντελώς τελείως.

Κανόνας 4 - Μάθε να λες όχι.
Δεν πειράζει, αλήθεια. Πες όχι.

Κανόνας 5 - FoodRules #diplis
Άρα δεν είναι τόσο φοβερό να φας ένα κομμάτι πίτσα ή το burger σου με τα χέρια. Όχι, δεν θα πέσει φωτιά να σε κάψει αν τσιμπάς τις πατάτες από το πιάτο χωρίς να χρησιμοποιείς το πιρούνι σου και αλήθεια δε χρειάζεται να βάλεις τη σαλάτα στο πιάτο σου κάθε μα κάθε φορά. Μερικές φορές το απολαμβάνεις καλύτερα έτσι το φαγητό.

 Κανόνας 6 - Kill them with kindness or just kill them.
Δε χρειάζεται να είσαι πάντα ευγενικός με τους προκλητικά αγενέστατους ανθρώπους που μπορεί να συναντάς κάθε μέρα. Μη σκας, δε λέω να γίνεις αγενής, μπορείς απλά να τους αγνοήσεις. Ή να τους φερθείς έτσι ώστε να γίνουν ευγενικοί. Ποτέ δεν ξέρεις.

Κανόνας 7 - Πίνω και μεθώ.
Μέχρι τα 35 σου θα πρέπει να έχεις ένα γελοίο περιστατικό να περιγράψεις σε κατάσταση μέθης. Όπως ας πούμε να κυκλοφορείς όλο το βράδυ με δύο διαφορετικές σαγιονάρες, να έχεις πει "φιλάκια" την ώρα που κατεβαίνεις απ'το ταξί, να έχεις δείξει σε αστυνομικούς φωτογραφία απ'τα γενέθλια σου στα μπουζούκια γιατί δεν είχες ταυτότητα μαζί, να έχεις ρωτήσει κάποιο Γιώργο "Τελικά, ο Γιώργος είναι πονηρός;" και να μη σου απαντήσει, δεν πειράζει. (ΤΥΧΑΙΑ παραδείγματα τα παραπάνω). Αλλιώς μάλλον έχεις κάνει κάτι πολύ σωστά και εμείς κάτι πολύ λάθος.

Κανόνας 8 - Αναπάντητες κλήσεις παντού.
Έστω μια φορά, έστω για πλάκα, έστω γιατί απλά έτσι σου ήρθε, να έχεις ενοχλήσει δια τηλεφώνου κάποιον, με απόκρυψη ή χωρίς, irrelevant - λέγοντας ασυναρτησίες, αφιερώνοντας τραγούδια και αλλάζοντας τη φωνή σου. Τι γιατί; Για πλάκα.

Κανόνας 9 - "Μπορούμε να δείχνουμε αντικείμενα με το δάχτυλο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δείχνουμε ανθρώπους".
Αμ δε. Θα πρέπει να έχεις δείξει κάποιον σε κάποιον άλλο, ιδανικά γελώντας. Ξέρω ότι δεν είναι ευγενικό και όσο γράφω αυτές τις γραμμές το σύμπαν γελάει μαζί μου, αλλά κάποιες φορές, χρειάζεται να γίνεσαι λίγο εριστικούλης με τους άλλους. Αλήθεια, δεν πειράζει.

Κανόνας 10- Η δέουσα συμπεριφορά μεταξύ πρώην.
Παραφέρσου. Στείλε μεθυσμένο μήνυμα, κατασκόπευσε στα social media την πρώην του νυν ή τη νυν του πρώην, ή όποιον θέλεις τελοσπάντων. Αλήθεια, δεν πειράζει. Μας φάγανε οι Ευρώπες.

Κανόνας 11- Σοβαροί και μετρημένοι στα Επαγγελματικά
Δε χρειάζεται να είμαστε σοβαροφανείς για να μας παίρνουν στα σοβαρά. Μπορείς να χορέψεις μια μέρα ξυπόλητος/η με τους συναδέλφους σου ή να τραγουδήσετε μαζί σε ένα ρεμπετάδικο ή να λέτε τα νέα σας για όλα τα θέματα. Άνθρωποι είναι και αυτοί ξέρεις. Δεν τρέχει τίποτα να ανοιχτείς λίγο.

Κανόνας 12 - Μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Γκούχου, γκούχου!
Δείξε και εσύ ότι ενδιαφέρεσαι για κάποιον. Αλήθεια, δεν πειράζει. Δεν χάλασε και ο κόσμος. Τσεκαρισμένο.

Κανόνας 13 - Μη βολεύεσαι
Βγες από το comfort zone σου. Αν βαριέσαι, άλλαξε δουλειά. Αν δεν αντέχεις τη σχέση σου και απλά την έχεις συνηθίσει, απλά χώρισε. (Όλα εγώ πια). Αν ο καναπές έχει χαλάσει, μάζεψε χρήματα και πάρε καινούργιο. Αν σε έχει ενοχλήσει κάτι, πες το και ούτω καθεξής. Αν διστάζεις να επιδιώξεις τα όνειρα σου, σκέψου πως αύριο θα πεθάνεις ας πούμε και μπορεί και να είναι η ευκαιρία σου να αλλάξεις.

Κανόνας 14 - Προγραμματισμός
Όχι άλλο κάρβουνο. Μην προγραμματίζεις τα πάντα συνέχεια. Άσε λίγες ώρες της εβδομάδας έτσι. Δεν πειράζει, αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και για τις διακοπές. Μπορείς μια φορά να αποφασίσεις να φύγεις έτσι, χωρίς κλεισμένα δωμάτια και εισιτήρια; Να ξεκινήσεις ένα road-trip έτσι στα κουτουρού; Να μην πας πουθενά την παραμονή Πρωτοχρονιάς ή να βγεις απλά έξω με φίλους και όπου σας βγάλει;

Κανόνας 15 - Η σύνεση φέρνει προκοπή.
Δεκτό και ισχύει. Αλλά η μιζέρια δεν αντέχεται. Μην γίνεις ποτέ μίζερος. Κάνε ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου, στο αγόρι σου στη μαμά σου στο σκύλο σου. Δε χρειάζεται να είναι όλα μετρημένα, υπολογισμένα, αποστειρωμένα, αποταμιευμένα. Τα λεφτά και τα ψάρια τρώγονται φρέσκα και όταν δίνεις, παίρνεις. (Μπαμπά, αν διαβάζεις αυτό το κείμενο το ξέρω ότι "δε θα κάνω προκοπή με τα μυαλά που κουβαλάω" αλλά #yolo).

Κανόνας 15 +1 Προσέχουμε για να έχουμε.
Μη σε αφήσεις να έχεις οποιουδήποτε τύπου απωθημένα στα 35. Χαρούμενος δε θα'σαι, οι γύρω σου θα σε συγχωρούν δυσκολότερα και δυστυχώς δε θα δικαιολογείται ιδιαίτερα η κοινωνικά/συναισθηματικά/επαγγελματικά ανάρμοστη συμπεριφορά. Οι σχέσεις σου θα είναι προβληματικές, το μυαλό σου γεμάτο "δεν πρέπει" και "μη" και θα γίνεις πιο γραφικός από την Ύδρα του Πάσχα. (Αυτά που κοροϊδεύουμε θα κάνεις, ναι). Κάτω τα απωθημένα. Feel free to be free 🙂
Και ξέρεις κάτι; YOLO.